Skolmaterial

Skolmaterial för nästa generations insamlare och återvinnare

För att kunna behålla så mycket material i kretsloppet som möjligt och närma oss en cirkulär ekonomi, så måste förstås så många som möjligt veta hur man gör och varför det är viktigt. Därför ingår det i vårt uppdrag att lära kommande generationer om vad man ska göra med sina elprylar och batterier för att de ska kunna återbrukas och återvinnas. Och det gör vi bland annat med hjälp av gratis skolmaterial för olika åldrar.

Omslagsbild "Bamse och de försvunna batterierna"

Bamse och de försvunna batterierna

Vi på El-Kretsen har gått ihop med Bamseredaktionen på Egmont Publishing och tagit fram serietidningen ”Bamse och de försvunna batterierna”. Här visar och berättar Bamse-karaktärerna hur och varför man återvinner batterier, varvat med kluriga pyssel och Bamses skola.

Du som är förskole- eller lågstadielärare kan beställa en klassuppsättning av tidningen helt gratis. Vi hoppas att Bamse och de försvunna batterierna ska leda till mer kunskap, fler frågor och lärorika diskussioner om miljön.

Natur & Miljöboken (mellanstadiet)

Natur & Miljöboken är ett inspirerande läromedelspaket som delas ut till 200 000 mellanstadieelever varje år för att utbilda om natur, miljö, att förebygga avfall och en mer hållbar livsstil – med hjälp av fakta, pyssel, korsord, frågesport och uppdrag.

Paketet är anpassat för kursplanerna och kunskapsnivån i årskurs 4, 5 och 6, samt utgör en heltäckande miljöutbildning som tar upp de globala miljömålen. Dessutom ingår en lärarhandledning med färdiga lektionsupplägg, fördjupningar, övningar och experiment.

Natur och Miljöboken, läromedel för mellanstadiet

Batterirobotar (förskola & lågstadie)

"Robotar" att klippa ut och klistra på exempelvis en mjölkkartong

Med våra batteribox-robotar, som man pysslar ihop av tomma mjölk- eller yoghurtpaket och våra robotmallar, blir det roligare att samla in gamla batterier och ta dem till återvinningsstationen.

Ladda ned mallarna här.

Fördjupa dig i ämnet