Hållbarhetsrapport 2013

I år vågar vi oss på att skryta lite. För trenden fortsätter: Svenskarna lämnar in allt fler elprodukter till återvinning. Vi tror att vårt arbete och våra informationsinsatser
tillsammans med landets kommuner har burit frukt. I dag samlar vi in nästan fyra gånger mer än vad EU:s direktiv kräver. I Europa framställs vi ofta som föregångsland – det goda exemplet.

Men vi nöjer oss inte. Alla elprodukter kan återvinnas. Ändå är det många av dem som aldrig når insamlingsplatserna. De skulle göra sig så mycket bättre i form av nya produkter än hemma i våra byrålådor. Så även om du hört det förr, även om argument om klimat och miljönytta står dig upp i halsen, så kommer vi fortsätta att tjata om det. För varenda brödrost, kylskåp och mobiltelefon vi lämnar in gör att vi slipper utvinna mer av jordens naturresurser. I stället återvinner vi dem ur svenskarnas hem. Vi ser till att varenda kemikalie, diod och metallflisa omhändertas och återvinns på ett säkert och miljöriktigt sätt. Producenter, kommuner, återvinnare, transportörer och alla ni som lämnar in elektronik, ljuskällor och batterier till återvinning – stort tack för ett gott 2013! Vi ser fram emot att fortsätta utveckla ett miljöeffektivt insamlingssystem i världsklass tillsammans med er. Det ska vara lätt att ta ansvar för miljön.

Publicerat 2021-02-13